Bilder och journal i samma lösning
FRENDA RÖNTGEN
Vi vill ge dig mer tid till dina patienter
FRENDA Röntgen har utvecklats med enkelhet som ledord
Enklare samarbete
Om en patient varit på en mottagning som använder FRENDA Röntgen kan du få upp alla röntgenbilder som tagits, utan att någon behöver skicka dem till din mottagning. Flera användare kan arbeta med bilderna samtidigt, även om ni befinner er på olika platser fysiskt! Via Medspace och olika exportfunktioner kan du även dela information på vanligt vis.
Automatiska uppdateringar
Uppdateringar av FRENDA Röntgen sker kontinuerligt, alla uppdateringar sker automatiskt utan att du behöver göra någonting för att ta del av den senaste versionen.Du behöver inte lägga ner tid på uppdateringar själv eller ta hjälp av någon tekniker. Den tiden kan du ägna åt annat!
Alla bilder på ett ställe
FRENDA Röntgen har stöd för att visa både röntgenbilder och vanliga foton i samma studie. Vi kan även konvertera alla dina bilder från ditt tidigare röntgensystem. Detta kan vi göra även om du idag sitter på mer än ett röntgensystem, det gör att du nu kan samla alla bilder på ett och samma ställe!
Anpassat till dig
Ett antal standardmallar finns från start men du kan anpassa dessa eller skapa helt nya utifrån behoven på din mottagning. Du kan även anpassa kvaliteten på bilderna med hjälp av ett par olika bildförbättringsverktyg. Dessa anpassningar kan sedan ställas in så de alltid gäller för t.ex en sensor eller en OPG.
Flexibelt stöd för utrustning
FRENDA Röntgen har stöd för många olika typer av röntgenutrustning. Du kan välja just den som passar dig bäst. Det innebär att du inte behöver byta ut din befintliga utrustning eller att du behöver byta bildhanteringsprogram bara för att du vill byta din intraorala kamera, sensor, OPG eller annan hårdvara
Låt oss visa fördelarna med FRENDA
I FRENDA Röntgen visar vi bara den information som du som användare behöver just för stunden. Allt för att du ska kunna fokusera på det som är viktigt för att du ska kunna utföra ditt arbete enkelt och effektivt. Allt det tekniska som kopplingar och annat är undangömt och vi hjälper dig att anpassa FRENDA Röntgen till dina behov i samband med din uppstart.
Uppdateringar av FRENDA Röntgen sker automatiskt och utan att du behöver vara inblandad. Använder du både FRENDA Journal och FRENDA Röntgen så behöver du inte ha någon server på mottagningen, utan vi tar hand om all lagring och säkerhetskopiering av din patientdata.
Startsidan
Det är från startsidan som du som användare utför det mesta av ditt arbete. Här tar du bilder från den utrustning som du använder på mottagningen. I menyn till vänster syns alla tidigare studier på patienten med datum. För att byta plats på bilder drar du bara bilden dit du vill ha den.
Vill du importera bilder kan du antingen bara dubbelklicka på en tom ruta och hämta in en bild från datorn, alternativt använda knappen Importera ifall du vill plocka in fler bilder. Det finns även verktyg för automatisk import av bilder från datorn, t.ex om du tar bilder med en systemkamera eller en smartphone. Du kan även exportera dina bilder till datorn eller till Medspace i olika bildformat. När du exporterar kan du välja att anonymisera bilder, ta med patientens personnummer eller bränna in personuppgifterna direkt på bilden.


Redigeringsvyn
Genom att dubbelklicka på en bild från startsidan når du till redigeringsvyn. Här finns verktyg för hantering av bilder samlade. Som standard är verktyget för att anpassa ljusstyrka/kontrast ikryssat, men det finns också en rad olika verktyg för annoteringar, transformeringar, mätningar samt inzoomning och beskärningsverktyg. Oavsett vilka redigeringar du gör på bilden kan du alltid återställa den, så det finns ingen risk för att förstöra orginalet.
Det finns dessutom en rad verktyg för bildförbättringar som kan användas för att anpassa bilderna utifrån de förutsättningar som du har på just din mottagning. Dessa förbättringar kan antingen göras för den enskilda bilden eller sättas som en generell inställning för just din utrustning.
Anpassningar
Arbetssättet på en tandläkarmottagning skiljer sig från mottagning till mottagning. Vi ger därför er möjligheten att anpassa mallar och bildkvalitet utifrån de förutsättningar som du har på just din mottagning. Mallarna kan antingen anpassas genom att man gör ändringar i de standardmallar som följer med programmet från start, men du kan också helt fritt skapa egna.
Under fliken makro syns alla bildtransformationer som sparats ned av användarna på mottagningen, och under plugin kan man koppla dessa till respektive utrustning om man så vill. Vill man göra bildförbättringar även av sina gamla bilder så är även det möjligt vid en konvertering, så att det inte bara är de nytagna bilderna som får bättre kvalitet.

Så säger våra kunder
Vanliga frågor
Har du fler funderingar - svaret kanske finns här?
Månadskostnaden är 1399 kronor per vårdgivare och 149 kronor per användare. I denna avgift ingår kontinuerlig förbättring av programmet samt support.
I samband med uppstarten tillkommer en uppstartsavgift på 5900 kronor. Vill du konvertera bilder från ditt tidigare röntgensystem så kostar det 7900 kronor per databas. Samtliga priser anges exkl. moms.
I uppstartsavgiften ingår utbildning av samtliga användare, samt hjälp med specifika inställningar som ni vill ha på mottagningen. Exempel på sådana inställningar kan vara redigering av mallar eller förbättringar av bildkvalitet.
Generellt sätt är vårt mål att vara oberoende av vilken röntgenutrustning ni har på mottagningen, eftersom vi anser att det är mottagningen själva som bäst kan göra bedömningen kring vilken utrustning man ska ha. Vi stödjer idag en majoritet av den utrustning som finns på den svenska marknaden, och det sker en ständig utveckling för att stödja ännu mer.
För att se en lista på vilken utrustning vi stödjer idag, klicka här
Vi konverterar idag röntgenbilder från de flesta röntgenprogrammen på marknaden. Kontakta oss för att få reda på om vi kan konvertera dina bilder!
Generellt sett kan man säga att röntgenutrustning är anpassad till att ge den bästa möjliga bilden. Ger en sensor bra bilder så behövs normalt sett inga förbättringar. Men eftersom det finns många faktorer som påverkar en röntgenbild, såsom slitage på utrustningen, bildskärmskvalitet, ljussättning i rummet och patientens anatomi, så kan det i vissa fall behövas göras förbättringar. I FRENDA Röntgen kan du göra det med hjälp av ett par olika verktyg. Denna förbättring kan sedan läggas på sensorn så att förbättringen gäller för samtliga bilder som tas med den sensorn.